Cruiser

 

Cruiser kopen? Wij helpen je graag verder bij het kiezen van een cruiser board. In deze categorie vind je cruisers ook wel cruiser board of cruiser skateboards genoemd in verschillende maten en vormen. Zo bieden wij de cruiser skateboards aan van hout maar ook veel modellen van plastic. Al onze cruisers zijn voorgemonteerd en dus klaar om te ro...

 

Cruiser kopen? Wij helpen je graag verder bij het kiezen van een cruiser board. In deze categorie vind je cruisers ook wel cruiser board of cruiser skateboards genoemd in verschillende maten en vormen. Zo bieden wij de cruiser skateboards aan van hout maar ook veel modellen van plastic. Al onze cruisers zijn voorgemonteerd en dus klaar om te rollen. Dus wil je gaan skaten maar ben je niet geinteresseerd in tricks dan is een cruiser echt iets voor jou. Bij hebben in ons assortiment cruisers van verschillende merken, zowel goedkope cruiser boards als de high-end cruiser boards van o.a. Penny Skateboards, Santa Cruz en Globe

 

Cruiser board kopen | Cruiser vs. Skateboard | Wat zijn de verschillen?

Cruiser boards hebben dezelfde eigenschappen als een longboard maar zien er vaak toch uit als een traditioneel skateboard. Dus waar zitten nu de verschillen? Het grootste verschil met een traditioneel skateboard zijn voornamelijk de wielen. De grotere zachte wielen zorgen voor meer snelheid en een smooth ride over de ruwere oppervlakken wat je zeker nodig hebt als je je comfortabel van A naar B wil cruisen. De vorm van de cruiser boards verschilt vaak ook iets van een traditioneel skateboard. Zo zijn cruiser boards vaak geinspireerd door de retro skateboards uit de jaren 70. Deze boards zijn vaak wat breder en hebben een aparte shape en een kleinere nose. Daarnaast hebben ze een kortere wielbasis t.o.v. longboards en skateboards. Deze kortere wielbasis zorgt voor meer wendbaarheid, superhandig dus in een drukke stad. 
 

Retro plastic Skateboards | Penny boards | Cruiser Skateboards

De retro plastic skateboards zijn ook weer helemaal terug. Het voordeel van een plastic cruiser is dat je er weinig onderhoud aan hebt en deze plankjes niet kapot te krijgen zijn. Ze zeggen ook welleens ''Een Penny koop je voor het leven''. Deze plastic cruisers hebben vaak geen griptape aan de bovenkant en missen een opstaande nose. Dit maken ze wat minder geschikt voor tricks wat met een houten cruiser wel mogelijk is. 
Al met al zal je van het kopen van een cruiser geen spijt krijgen. Ze zijn lekker handig mee te nemen in het openbaar vervoer en het ook nog eens een supertoffe modeaccessoire.

Minder
Meer lezen
per pagina